Welkom bij Groepsreizen op maat

Een écht openluchtmuseum!

 
 
Vervoer
Bus, trein, auto of vliegtuig? Alle wegen leiden naar Rome!
Accommodatie
Waar ontwaken jullie in het mooie Rome?
Excursies
Wat gaan jullie doen in deze Italiaanse metropool?
Restaurants
Waarmee verblijden jullie de smaakpapillen?
 

Groepsreis Rome

Toeterend op hun Vespa’s verwelkomen de vriendelijke Italianen jullie in hun schatrijke Eeuwige Stad. Laat je overrompelen door Rome, waar de charme te vinden is in authentieke straatjes en eeuwenoude bezienswaardigheden. Hier word je keer op keer verliefd op de Sixtijnse Kapel en het Pantheon. Resten uit de Romeinse bloeiperiode werpen jullie terug naar de tijd van Keizer Julius Caesar. Zijn jullie uitgehongerd? Op elke straathoek kun je jezelf wel verwennen met een heerlijke gelato of een knapperige pizza. Zo gaan jullie met nieuwe energie verder op ontdekkingstocht in de Italiaanse metropool. Gaan jullie binnenkort met een groepsreis op maat naar dit héle grote openluchtmuseum?
 

La bella Roma

Op het 3000 jaar oude Rome raak je niet snel uitgekeken. Breng een bezoek aan de zelfstandige staat Vaticaan en bewonder het Vaticaanmuseum en de Sint Pieter Basiliek. Heb je geen hoogtevrees? Maak dan zeker de klim naar de koepel van de kerk en wordt beloond met een bella uitzicht! De Spaanse Trappen zijn niet zómaar trappen. Veel Italianen en toeristen vinden dit de mooiste trappen ter wereld. De traditie zegt dat men de trappen op zou moeten kruipen, maar lopen mag van ons ook. Waan je zelf in de oude Romeinse tijd op het Forum Romanum waar zuilen, bogen en tempels nog overeind staan.

Een andere kant van Rome zien? Duik de ondergrondse begraafplaats van de Christenen in. De Catacomben zijn versierd met beeldhouwwerken, schilderijen en inscripties; wij nemen jullie hier mee naartoe. Het symbool van Rome is natuurlijk het Colosseum, het mooiste en beroemdste amfitheater uit de Romeinse geschiedenis. De Keizer organiseerde hier voorstellingen voor het volk waarbij dieren en mensen met elkaar het gevecht aangingen. Een onvergetelijke indruk is jullie beloofd! Onder leiding van een Nederlandse Rome-kenner fietsen jullie langs alle highlights en krijgen jullie een schat aan informatie over de geschiedenis en het heden. Jullie kunnen de stad niet verlaten voor je de o-zo bekende Trevifontein hebt gezien. Gooi een muntje achterwaarts over je linkerschouder in de fontein… en kom ooit weer terug in magisch Rome!

 Wist je dat…
…er meer dan 300.000 van katten in Rome wonen?
...iemand die een kat iets aandoet, een boete van € 10.000,- riskeert en maar liefst 3 jaar celstraf?
...er elke dag ruim 3.000 euro in de Trevifontein wordt gegooid? Dit gaat wel naar een goed doel.
...Collosseum 'reusachtig' betekent?
...en hier zo’n 700.000 mensen zijn gestorven, maar ook leeuwen, olifanten, struisvogels en krokodillen?
…het allereerste winkelcentrum ter wereld gebouwd werd in Rome?
…het Romeinse leger in het oude Rome voor een deel uitbetaald werden met kostbaar zout (sal)?
...en dat het woord salaris letterlijk ‘zoutrantsoen’ betekent?
…toen in 1986 de Mc Donalds opende, gooide flink wat tegenstanders van fastfood spaghetti op straat om mensen te herinneren van de authentieke Italiaanse keuken? Tegenwoordig zijn er nog relatief weinig McDonald’s locaties in Italië.

Naast Rome biedt de rest van prachtig Italië ruim voldoende mogelijkheden voor een spetterende groepsreis!
 
Professioneel
Onafhankelijk beoordeeld met een 9,1
Ervaren
Ruim 85 jaar ervaring met groepsreizen
  
Groepsreisopmaat.nl onderdeel van Pelikaan Reizen
Haveneind 2
4761 BZ Zevenbergen
Onderdelen Pelikaan Reizen