Welkom bij Pelikaan - Groepsreis op Maat

De sprookjesstad van goud!

 
 
Vervoer
Hoe gaan jullie naar sprookjesachtig Praag?
Accommodatie
Waar krijgen jullie een goede nachtrust?
Excursies
Een scala aan excursies en activiteiten!
Restaurants
Smullen van de Tsjechische goulash en Knoedels
 

Groepsreis Praag

Vítejte v Praza! De Tsjechische hoofdstad is niet zonder reden al sinds de Middeleeuwen een van de mooiste steden van Europa. Struin door het sprookjesachtige centrum met sfeervolle pleinen. Vergaap jezelf aan de torenhoge St. Vituskathedraal en Praagse Burcht. En plof neer op een van de authentieke terrasjes voor typische veprová pecene s knedlíky zelí en een Tsjechisch biertje. De lokale bevolking vindt het heerlijk, dus jullie vast ook! Via de 520 meter lange Karelsbrug gaan jullie naar de andere kant van de Moldau, waar nóg meer op jullie te wachten staat. Naast het historische UNESCO-erfgoed centrum van Praag, vind je in deze stad hippe cafés en moderne winkelcentra. Praag is een ideale bestemming voor een groepsreis op maat. Geven jullie door wat jullie willen? Dan doen wij de rest!

De Gouden Stad

Praag wordt ook wel ‘de stad van de honderd torens genoemd’; jullie kunnen hier minstens zoveel bezienswaardigheden bewonderen. Eén van de mooiste is toch echt de Karelsbrug. Hier staan tientallen heiligenbeelden en aan het begin en het eind bevinden zich verdedigingstorens. De vele straatmuzikanten zorgen voor een gezellige sfeer. Bezoek het 14e-eeuwse Stadhuis en sta versteld van de uiteenlopende bouwstijlen. De kroon op het gebouw is de eeuwenoude klokkentoren met de Praagse tijd en het astronomisch uurwerk.

Zo rijk aan cultuur en historie, is de ‘Goude Stad’ ook rijk aan kunst. Zoek schilderijen op in het Mucha-museum en in het Gouden Straatje. De Praagse burcht is het grootste burchtcomplex ter wereld, waar jullie prachtige paleizen en kerken aanschouwen. Vergeten jullie niet een wandeling te maken door de mooie tuinen? Voor de bierliefhebbers is een rondleiding door de meer dan 500-jarige bierbrouwerij een echte aanrader. Een educatieve en historische ervaring doet u op in het oude concentratiekamp Terezin. Wandelen, fietsen of varen door de stad met een echte Praag-kenner is altijd een goed idee voor een groepsreis! Elke stad heeft charmes, maar Praag spant de kroon.

 Wist je dat…
...het historische centrum van Praag op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat?
...er in Praag een John Lennon Peace Wall te vinden is?
...het in Tsjechië onbeleefd is om een leeg bord op tafel te laten staan?
...dus dat jullie lege bord vrijwel direct zal worden weggekaapt door het personeel?
...bier héél geliefd is in Tsjechië? De gemiddelde inwoner drinkt zo’n 43 liter per jaar!
…Tsjechen zo gehecht zijn aan hun sokken en sandalen dat zij deze ook dragen als het een beetje regent? 
...dat dit de de reden is dat je weinig schoenwinkels vindt in Praag?
...de Praagse burcht volgens het Guinnes Book of World Records het grootste en oudste kasteel ter wereld is met een oppervlakte van meer dan 750.000 vierkante meters?

Is sprookjesachtige gezelligheid helemaal jouw ding? Overweeg dan ook Boedapest als bestemming voor jullie groepsreis!
 
Professioneel
Onafhankelijk beoordeeld met een 9,1
Ervaren
Ruim 85 jaar ervaring met groepsreizen
  
Groepsreisopmaat.nl onderdeel van Pelikaan Reizen
Haveneind 2
4761 BZ Zevenbergen
Onderdelen Pelikaan Reizen