Welkom bij Pelikaan - Groepsreis op Maat

Kleurrijk en eigenzinnig

 
 
Vervoer
Op naar het grootste land ter wereld!
Accommodatie
“Spokoynoy nochi” in Moskou!
Excursies
Alles wat je niet mag missen
Restaurants
Plov, stroganov en wodka
 

Groepsreis Moskou

Moskou is de stad waar modern Rusland en de oude Sovjet-Unie samensmelten. De Russische wereldstad heeft revoluties, oorlogen en vele veranderingen doorstaan en is met de vele bezienswaardigheden absoluut een bezoek waard. Kleurrijke uivormige koepels sieren de brede straten met stenen blokken en de duistere Sovjetgebouwen. Chique winkels en bijzondere auto’s maken het straatbeeld van Moskou compleet. Koop zeker een matroesjka als souvenirtje voor het thuisfront bij een klein boetiekje en reis met de metro door de stad voor een bijzondere beleving. De perrons en stationshallen zijn net miniatuurpaleizen met kroonluchters en mozaïeken. In de avonduren zijn de Russen te vinden in de grote clubs of in de vele casino’s. En een glaasje vermaarde Moskouse wodka gaat er bij de Russen altijd wel in. Wagen jullie je tijdens een groepsreis ook aan een avond in een gezellig café?

Moskou: de stad waar sprookjes tot leven komen


Moskou spreekt tot verbeelding. Het Rode Plein is het kloppende hart en kleurt de grauwe geschiedenis met de adembenemende Basiliuskathedraal. Bewonder de wirwar van koepels en torentjes en maak hier een groepsfoto als herinnering aan jullie onvergetelijke groepsreis. Het blijft tot de dag van vandaag een mysterie wie verantwoordelijk is voor deze nationale schat. Als jullie toch op het Rode Plein zijn, is een bezoek aan Mausoleum van Lenin niet te missen. In het sobere gebouw, met de opvallende klassieke Sovjet-architectuur, doen jullie kennis op over de geschiedenis door middel van voorstellingen en exposities. Duik dieper in de kennis over de ruimtevaart in het kosmonauten museum en bezoek de graven bij het Novodevitsji klooster.

Op zoek naar nog meer hotspots? Bezoek de ‘versterkte stadskern’ Kremlin onder leiding van een Nederlandse gids. Dit is een belangrijk symbool van Rusland en een van de grootste architectonische relikwieën van de wereld. De meeste Russische steden hadden nooit stadsmuren, maar het centrale gedeelte met de belangrijkste gebouwen werden omringd door muren. Én de gebouwen binnen het Kremlin zijn van bakstenen gebouwd, in tegenstelling tot de houtenconstructies buiten het Kremlin. ’s Avonds bewonderen jullie het blauwe verlichte Bolsjojtheater en aanschouwen jullie ballet of operavoorstellingen in de gouden zaal.

 Wist je dat…
… Rusland het grootste land ter wereld is, in 9 tijdzones ligt en even groot is als de planeet Pluto?
…elkaar aanraken als koppel op straat eerder niet aangewezen is volgens etiquette?
…de sigaretten hier spotgoedkoop zijn? Ongeveer €1,25 per pakje.
…Russen zeer weinig ontbijten?
…het Russisch vingertellen gebeurt door de vingers tegen de handpalm te plooien, beginnend bij de pink?
…bij binnenkomst in een huis of kamer nooit een hand wordt gegeven, omdat het ongeluk brengt?
…ongeveer 9 miljoen Moskovieten dagelijks met de metro reizen? Meer dan Londen en New York samen!
…Russen gemiddeld 1981 uur per jaar werken? En de Nederlanders 1371 uur?

Meer van dit soort eigenzinnige bestemmingen? Overweeg dan ook Poolse parel Krakau!
 
Professioneel
Onafhankelijk beoordeeld met een 9,1
Ervaren
Ruim 85 jaar ervaring met groepsreizen
  Een reisvoorstel op maat ontvangen? Wij helpen je graag!
Groepsreisopmaat.nl onderdeel van Pelikaan Reizen
Haveneind 2
4761 BZ Zevenbergen
Onderdelen Pelikaan Reizen