Welkom bij Pelikaan - Groepsreis op Maat

De historische Poolse parel

 
 
Vervoer
Hoe gaan jullie naar de Poolse parel?
Accommodatie
De beste accommodaties bij weg te dromen!
Excursies
Cultuur snuiven, natuurwandelingen of culinair genieten?
Restaurants
De gezelligste tentjes met heer-lij-ke gerechten!
 

Groepsreis Krakau

Wie denkt dat Krakau een grauwe stad is, heeft het bij het verkeerde eind. Een prachtige middeleeuwse binnenstad, een historische Joodse wijk en tientallen musea kleuren deze Poolse parel. De binnenstad van Krakau staat al sinds 1978 op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is één van de belangrijkste historische steden ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Krakau gespaard gebleven, waardoor historische architectonische schatten nog in alle hoeken te bewonderen zijn. Struin door de straatjes en proef de traditionele Polskie Nale?niki en natuurlijk de beste wodka. Krakau leeft, mede door het grote aantal studenten dat hier woont. Een groepsreis is ideaal om in de verhalen en mythen van deze sprookjesstad te duiken. En geloof ons: die zijn het waard.

De parel in de Poolse kroon

Cultuur en historie ontdekken, de lokale markt bezoeken, de typische Poolse keuken proeven of de natuur ingaan? Tijdens jullie groepsreis door Krakau hebben jullie de touwtjes in handen! Ontdek samen met een gids het historische hart van Krakau tijdens een stadswandeling waar je langs verschillende synagogen in de Joodse wijk Kazimierz komt. De Wawelheuvel met het prachtige Wawel kasteel en de prachtige Barbakan poort worden natuurlijk niet overgeslagen. Al rijdend in een vintage trabant luisteren jullie naar de vele verhalen en onuitputtelijke anekdoktes. Of wat dacht je van eeeen fietstocht langs het Rynek Glowny Markplein en de Mariakerk?

Tip: neem een kijkje in de set van de Oscarwinnende film ‘Schindler’s List’ van Steven Spielberg in de Schindler’s fabriek en duik in het interactieve museum in de fabriek. Een bezoek aan de Wielickza zoutmijn mag niet ontbreken als jullie Krakau aandoen met de groep. Dit is één van de oudste zoutmijnen ter wereld en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Maar liefst 378 trappen brengen jullie naar een zinderende diepte van 64 meter! Na deze groepsreis op maat kunnen jullie zelf honderduit over Krakau vertellen, want er is hier zoveel te beleven.
 
Wist je dat...
…de polonaise uit Polen komt? De 'polonez' was een Pools muziekstuk dat o.a. aan het hof werd gespeeld.
…Krakau de meeste drinkgelegenheden per vierkante meter heeft op de hele wereld?
…je in Krakau voor een heel diner inclusief drankjes gemiddeld 50 Zloty (€12,50) betaald?
…de 13e-eeuwse handelsstad Krakau het grootste marktplein van Europa heeft? De Rynek Glówny.
…de Poolse stad in 2000 de titel kreeg van Culturele Hoofdstad van Europa?
...Krakau de grootste verzameling kunstvoorwerpen van heel Polen heeft? Zo’n 2,3 miljoen stukken!
...een van Krakau’s topevenementen (Wianki) plaatsvindt in de zomer? De meisjes gooien dan zelfgemaakte bloemenkransen met kaarsen in de rivier. Als deze zinkt, sterf je jong. Als deze een andere krans tegenkomt, maak je vrienden voor het leven. En als hij door een jongen uit het water wordt gevist, zal het meisje trouwen!

Vind je Krakau leuk, dan zijn BoedapestMoskou en Praag ook een schot in de roos!  
 
Professioneel
Onafhankelijk beoordeeld met een 9,1
Ervaren
Ruim 85 jaar ervaring met groepsreizen
 
  Een reisvoorstel op maat ontvangen? Wij helpen je graag!
Groepsreisopmaat.nl onderdeel van Pelikaan Reizen
Haveneind 2
4761 BZ Zevenbergen
Onderdelen Pelikaan Reizen