Welkom bij Groepsreizen op maat

Een verrassing met geschiedenis!

 
 
Vervoer
Hoe willen jullie naar Gent?
Accommodatie
Gentse nachten om bij weg te dromen
Excursies
Ongetwijfeld een plezante tijd!
Restaurants
Lekkernijen die jullie doen smullen!
 

Groepsreis Gent

“Amai!” Gent is een levendige stad die trots is op het rijke verleden met de historische binnenstad vol bezienswaardigheden. Een groepsreis in Gent is ideaal om een reis door de tijd te maken. Struin langs de romantische grachten, bezoek het historische Gravensteen en aanschouw de kunstwerken van oude meesters. Het stadssilhouet wordt gedomineerd door de Gentse torenrij. Vanaf de welbekende Michielsbrug bewonderen jullie de Belfort, de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk. Tientallen restaurants nodigen jullie uit om de “Gentse waterzooi” te proeven, en op elke hoek van de straat hebben jullie een rijke keuze aan Belgische bieren en de lekkerste bonbons. In de avond wordt het Gents gezellig in De Trollekelder en ’t Dreupelkot. Gaan jullie op groepsreis naar de meest verrassende stad van Vlaanderen, in het hart van Europa?

Een plezante tijd in Gent

In Gent is genoeg te beleven tijdens een groepsreis: variërend van musea, torens en kerken tot sfeervolle pleinen en historische gebouwen. Ontdek deze prachtige stad en verdiep je in het roemrijke verleden. De gevels van de Graslei en de machtige Vleeshal betoveren jullie vanaf het water. Een ervaren gids neemt jullie op wielekes mee naar de oude binnenstad, waar jullie onder andere het Sinter Pietersstation en het miljoenenkwartier passeren. Tijdens een stadswandeling ‘Sneukelen met Stijl’ gaan jullie de typerende winkeltjes in en uit en trakteren jullie jezelf op overheerlijke Gentse lekkernijen. Onder leiding van de Gentse Belleman komen jullie meer te weten over de authentieke stad. Het gehele jaar staan de paarden op je te wachten op het Sint-Baafsplein om op pad te gaan per koets. Sluiten jullie de avond af met Vlaamse opera in de Schouwburgstraat 3 in Gent?

Wist je dat...
Gent ook fantastisch is met kerst?
...Gent maar liefst 48 kerken heeft?
…Gent op televisie en in de film kwam? In o.a. Code 37, Flikken, Louis Louise en Ben X.
…Gent is opgedeeld in 25 wijken?
…Gent het grootste culturele festival in Europa organiseert? Dit zijn de Gentse Feesten.
…De haven van Gent de derde grootste Belgische haven is?
…De eerste natuurkleurenfoto in National Geographic Magazine van een bloementuin in Gent was? Deze foto verscheen in juli 1949 op pagina 49.
…Gentenaars weleens stroppen worden genoemd? Dit komt door Keizer Karel, hij heeft vroeger Gentenaren door de stad laten lopen met een strop om hun nek. Het is trouwens ook een biertje!

Nog meer Vlaams genot tref je in Brussel en Antwerpen of Brugge!
 
Professioneel
Onafhankelijk beoordeeld met een 9,1
Ervaren
Ruim 85 jaar ervaring met groepsreizen
  Een reisvoorstel op maat ontvangen? Wij helpen je graag!
Groepsreisopmaat.nl onderdeel van Pelikaan Reizen
Haveneind 2
4761 BZ Zevenbergen
Onderdelen Pelikaan Reizen