Welkom bij Pelikaan - Groepsreis op Maat

De metropool van de contrasten

 
 
Vervoer
Lass uns gehen! Berlijn per auto, bus of trein?
Accommodatie
Berlin nights in de fijnste accommodaties
Excursies
Niets slaan jullie over tijdens deze groepsreis
Restaurants
Currywurst of culinair?
 

Groepsreis Berlijn

 • Een diepgewortelde geschiedenis, een welvarend volk, een eigenzinnige cultuur, een industrieel en kunstzinnig straatbeeld gevuld met authentieke elementen die herinneringen doen herleven. Welkom in Berlijn, de stad van adembenemende contrasten. Op de mooiste plaatsen van de stad zijn de meest indrukwekkende dingen gebeurd. Aan de andere kant jong en hip, bruisend en kunstig: er zijn zoveel bijvoeglijke naamwoorden deze stad weten te sieren. En toch weet een groepsreis op maat door Berlijn jullie sprakeloos achter te laten.
 • Oh Berlijn, wat ben je fijn

 • Berlijn ontdek je op meer dan honderd manieren. Het is één van de meest fietsvriendelijke steden van Europa, wat perfect is voor een 3,5 uur durende fietstour onder leiding van een Nederlandssprekende gids. De Brandenburger Tor, de Reichstag, Potsdamer Platz, tal van overblijfselen van 40 jaar Duitse Democratische Republiek en maken natuurlijk ook een stop bij de Berlijnse muur. Een rondvaart over de Spree brengt de bezienswaardigheden onder oog vanuit een ander perspectief. Liever de hoogte in? Dan beklim je de Fernsehturn van ruim 365 meter hoog. Hallo panoramisch uitzicht van 40 kilometer! Ook leuk: je kunt hier lunchen en dineren.
   
 • Een stukje Tweede Wereldoorlog is tijdens jullie bezoek aan Berlijn onmisbaar. Duik in de Berliner Unterwelten en laat je vertellen wat hier de destijds gebeurde, terwijl je wandelt door de talloze smalle passages en kleine kamers van één van de bunkers. De megalomane nazi-architectuur bekijk je bij luchthaven Tempelhof. Berlijn is voor leuke en luchtige dingen ook meer dan geschikt. De uitgaansscene is berucht, denk maar aan befaamd Berghain. En voetballiefhebbers gaan juichen bij Hertha BSC. Berlijn is voor jong en oud een bestemming om van te smullen met de groep.
   
 • Wist je dat...
 • …in heel Berlijn Buddy Bears staan? De kleurrijke beren symboliseren verschillende landen en wereldvrede.
 • …currywurst de traditionele snack is van Berlijn en er gemiddeld 70 miljoen per jaar worden gegeten?
 • ...het tussendoortje zelfs een eigen museum heeft? Het Deutsches Currywurst Museum!
 • …de stoplichten in Berlijn veel leuker zijn dan in de rest van Europa? Het is een vrolijk verkeersmannetje!
 • …de muur in 1989 viel, maar er nog verschillende stukken te bezichtigen zijn?
 • …er in de Berlijnse parkeergarages speciale vrouwenparkeerplaatsen zijn? Sommige mensen denken dat dit voor vrouwen is die niet goed kunnen inparkeren, maar eigenlijk zijn ze er om vrouwen een veilig gevoel te geven: ze liggen dichtbij de ingang en zijn beter verlicht.
Zinderende hoofdsteden als Berlijn vind je volop, zoals Londen en Barcelona!
 
Professioneel
Onafhankelijk beoordeeld met een 9,1
Ervaren
Ruim 85 jaar ervaring met groepsreizen
  Een reisvoorstel op maat ontvangen? Wij helpen je graag!
Groepsreisopmaat.nl onderdeel van Pelikaan Reizen
Haveneind 2
4761 BZ Zevenbergen
Onderdelen Pelikaan Reizen