Welkom bij Pelikaan - Groepsreis op Maat

Volop cultuur en fiësta!

 

Reis naar Barcelona!

T: 088 - 7354550
 
Vervoer
Vliegen naar de Costa, of toch met de auto of bus?
Accommodatie
Spaanse dromen beleef je hier
Excursies
Tijd te kort in het mooie Barcelona
Restaurants
"
Tapas, we komen eraan!"
 

Groepsreis Barcelona

Barcelona ontstijgt de middelmaat. Je kunt het eigenlijk bijna niet opnoemen of de stad heeft het wel. Palmbomen en strand, bruisende boulevards, voetbal en rustige parken die schuilgaan achter de charme van het Catalaanse stadsleven. Trek je wandelschoenen aan en struin rond met het zonnetje boven je hoofd, of ga vol voor de tapas en cava op een van de ontelbare terrassen. Van de 1,2 kilometer lange La Rambla tot concertbouw la Música Catalana: tijdens een groepsreis op maat in deze metropool staan jullie onbetaalbare avonturen te wachten.
 

De Catalaanse krachtpatser


Al jaren vertrekken er dagelijks volle vliegtuigen naar de Costa del Maresme. Jullie bekijken de magische mozaïeken van de eigenzinnige Antoni Gaudí in Park Güell. De wereldberoemde keramisch betegelde banken zijn onlosmakelijk verbonden aan een bezoek aan Barcelona. Ook Gaudí’s katholieke basiliek Sagrada Familia (Heilige Familie) geniet immense populairiteit. Aan dit neogotische bouwwerk wordt vandaag de dag nog steeds gewerkt; de verwachting is dat de kerk pas rond 2030 afgerond wordt. Gaan jullie bekijken hoever het proces al gevorderd is? Laat jullie leiden door een deskundige gids tijdens een wandeling door het verleden en ontdek het historische stadscentrum en de gotische wijken. Vergeet Montjuic en de magische fontein niet! Kunstliefhebbers gaan naar Museu Picasso Barcelona, geheel gewijd aan de beroemde Pablo Picasso. Vergeet niet even lekker te lunchen tussendoor.

Hmmm, in het drukke stadsleven met de gezellige pleintjes lijkt de stad soms stil te staan. Voetballiefhebbers brengen een bezoek aan het wereldberoemde voetbalstation van FC Barcelona, die start in het museum. Hier komen jullie veel te weten over de geschiedenis van Barça, de trofeeën en de cups. Vervolgens bezoek je onder andere de kleedkamers en loop je zelfs door de spelerstunnel! In de Multimedia Area beleef je door middel van de nieuwste technieken de magische momenten van de club. En als afsluiter gaan jullie culinair genieten in de oude visserswijk Barceloneta, of bezoek je Mercat de la Boqueria. Ga eens voor arros negre (paella bereid met zwarte inkt van de inktvis) of crema catalana (een soort van crème brulée). Geloof ons, in Barcelona kom je altijd tijd te kort!
 
Wist je dat...
…het ontstaan van Barcelona nog altijd een raadsel is? De ene legende beweert dat Hercules de stad stichtte, de andere legende beweert dat de vader van Hannibal de stad stichtte. Wat geloof jij?
…de Eiffeltoren oorspronkelijk voor Barcelona bedoeld was? Zij vonden het niks, dus kreeg Parijs hem.
…de gezichten van Casa Mila van Gaudí grondleggers zijn voor Darth Vader en de stormtroopers?
…er door heel Barcelona verkeersborden te vinden zijn met een humoristische insteek? Kunstenaar Clet Abraham wil zo het dagelijks leven wat draaglijker maken. Kun jij ze vinden?

Zijn zonnige steden een pré voor jullie, overweeg dan ook Rome voor jullie groepsreis op maat!
 
Professioneel
Onafhankelijk beoordeeld met een 9,1
Ervaren
Ruim 85 jaar ervaring met groepsreizen
  Een reisvoorstel op maat ontvangen? Wij helpen je graag!
Groepsreisopmaat.nl onderdeel van Pelikaan Reizen
Haveneind 2
4761 BZ Zevenbergen
Onderdelen Pelikaan Reizen